سیم و کابل برق

کابل مفتولی و کابل خشک زمینی

سیم مفتول چیست ؟
سیم نصب ثابت  و یا به اصطلاح رایج بازار سیم خشک  ، عبارتست از سیمی  تک رشته که هادی آن از جنس  فلز مس بوده و عایق  به کار رفته در سیم مفتولی نیز آمیزه پلیمر  PVC ( پی وی سی ) از نوع پلیمر PVC/C   می باشد .

سیم نصب ثابت یا سیم خشک  در سیم کشی داخلی تابلو ها و توزیع کننده های برق استفاده می گردد همچنین از سیم مفتولی ( سیم غیر قابل انعطاف یا سیم  نصب ثابت ) می توان در لوله ها و زیر گچ استفاده نمود .

ولتاژ نامی  در سیم های مفتولی ، ۵۰۰/۳۰۰ ولت در سیم های مفتولی  مقاطع ۵/۰ و ۷۵/۰ و ۱ میلی متر مربع و ۷۵۰/۴۵۰ ولت برای سیم های مفتولی با سطح مقطع بیش از ۱  میلی متر مربع می باشد .

کاربرد سیم  مفتول
که به نام های سیم غیر قابل انعطاف ، سیم نصب ثابت و یا سیم خشک نیز شناخته می شود بطور عمده برای استفاده در سیم کشی داخلی تابلوها و توزیع کننده های برق مناسب است .  همپنین به کارگیری سیم مفتولی ( سیم غیر قابل انعطاف ، سیم نصب ثابت یا سیم خشک ) در داخل لوله ها و زیر گچ مجاز است . البته سیم های نصب ثابت با هادی تابیده منظم ( گروه ۲ ) را می توان به عنوان اتصالات تابلوهای کنترل ، در ساخت دسته سیم و نیز الکترونیک صنعتی به کار برد .

مشخصات سیم  مفتول
ساختار
در سیم مفتولی ( سیم غیر قابل انعطاف ، سیم نصب ثابت یا سیم خشک )  هادی از جنس مس آنیل شده با خلوص بالا گروه ۱  ( هادی غیر قابل انعطاف یا هادی مفتولی ) بوده که  ویژگی های هادی مورد استفاده در سیم مفتولی می بایستی مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران شماره ISIRI 3084  و یا استاندارد بین المللی   IEC   ۶۰۲۲۸ باشد .

عایق  به کار رفته در سیم مفتولی  آمیزه پلیمر پی وی سی  (PVC) از نوع پلیمر PVC/C   می باشد .

ولتاژ تست در سیم های مفتولی با ولتاژ نامی ۵۰۰/۳۰۰ ،  ولتاژ ۲۰۰۰ ولت و با ولتاژ نامی ۷۵۰/۴۵۰ ، ولتاژ ۲۵۰۰ ولت می باشد .

کابل مفتولی مسی یکی از محصولات با تقاضای نسبی بالا در صنعت و بازار سیم و کابل است. انواع سبک و سنگین کابل برق مفتولی برای کاربردهای متناسب ارائه می گردد.
معمولا در تعریف کابل برق مفتولی به این نکته اشاره می شود که گزینه مناسبی برای نصب ثابت است. بسته به محل نصب و نوع کاربری، یکی از انواع سبک یا سنگین کابل مفتولی به مشتریان پیشنهاد می شود. در ادامه بیشتر درباره این کابلها صحبت می کنیم.

کابل مسی مفتولی چگونه کابلیست ؟
هر کابل برقی که شکل و ساختار هادی آن به دو شکل

مس نرم شده تک مفتولی یا کلاس 1
مس نرم شده چند مفتولی (نیمه افشان) یا کلاس 2
باشد با نام کابل مسی مفتولی شناخته می شود. در بازار این کابلها را با نام کابل خشک یا استخوانی نیز می شناسند.

کابل مفتولی مسی

کابل مفتولی سبک
منظور از کابل مفتولی مسی سبک کابلهایی هستند که برای مصارف سبک و غالبا غیر صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. ولتاژ نامی این کابلها 300/500 ولت است. کابل مفتولی سبک از هادیهای مسی تک مفتولی یا چند مفتولی تشکیل یافته است و به شکل 2 تا 5 رشته تولید می گردد. H05VV-R، H05VV-U و NYM کوته نوشتهای مربوط به این کابل هستند.

کابل سبک مفتولی

کابل مفتولی سنگین
این کابل قابلیت نصب به صورت زمینی را دارد و از این جهت با عنوان کابل زمینی نیز شناخته می شود. کابل خشک سنگین تک رشته و چند رشته در سطح مقاطع مختلف عرضه می شود. ولتاژ اسمی این کابلها 0.6/1 کیلو ولت است. کد مشخصه NYY و N2XY برای معرفی این محصول به کار می روند.

کابل سنگین مفتولی

فروش کابل مفتولی مسی
تمامی کابلهایی که خدمت شما معرفی شدند و زیر عنوان کابل مسی مفتولی قابل تعریف هستند، تامین و به فروش می رسند. در طرح فروش این گروه از کابلهای برق نکات زیر مورد توجه قرار گرفته اند :

تنوع سایز
تنوع سطح کیفی
تضمین اصالت و استاندارد کابلها
سهولت ثبت و پیگیری سفارشها
امکان فروش با متراژ مورد نظر مشتریان
انواع سیم مفتول
سیم های مفتولی بر اساس ولتاژ نامی به دو گروه تقسیم می گردند :

سیم های مفتولی دارای ولتاژ نامی ۵۰۰/۳۰۰ ولت
سیم های مفتولی دارای ولتاژ نامی ۷۵۰/۴۵۰ ولت
هادی سیم های مفتولی مطابق با الزامات استاندارد ملی مربوطه می بایستی کلاس ۱ ( هادی تک مفتولی ) و یا کلاس ۲ ( هادی نیمه افشان ) باشد .

استاندارد مرجع سیم  مفتول
کلیه سیم های مفتولی ( سیم های غیر قابل انعطاف ، سیم های نصب ثابت و یا سیم های  خشک )  با ولتاژ نامی ۵۰۰/۳۰۰  ولت و سطح مقطع ۰/۵ ، ۰/۷۵ ویا ۱ میلیمتر مربع  می بایستی مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران به شماره  ISIRI(607)05 و یا استاندارد بین المللی  ۶۰۲۲۷ IEC 05   تولید و عرضه گردند .

سیم های غیر قابل انعطاف ، سیم های نصب ثابت و یا سیم های خشک با ولتاژ نامی ۷۵۰/۴۵۰   ولت و سطح مقطع بیش از ۱ میلیمتر مربع مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران به شماره  ISIRI(607)01  و یا استاندارد بین المللی  ۶۰۲۲۷ IEC 01 تولید می گردند .

رنگ بندی  سیم های غیر قابل انعطاف ، سیم های نصب ثابت و یا سیم های خشک مطابق با درخواست مشتری می باشد . این نوع از محصولات بصورت بسته بندی  حلقه در کیسه و نیز بر روی قرقره قابل تحویل می باشند .

نامگذاری انگلیسی سیم مفتول
NYA نام سیم  مفتولی در روش کد گذاری سیم ها و کابل های برق با حداکثر ولتاژ ۷۵۰/۴۵۰ ولت ، مطابق با استاندارد VDE می باشد .

بر اساس این روش کدگذاری N نشان دهنده نام گذاری بر اساس استاندارد VDE ، Y نشان دهنده این است که مواد عایقی به کار رفته در ساختمان سیم مفتولی از جنس پلیمر پی وی سی می باشد. البته سیم های مفتولی مطابق با الزامات مندرج در استاندارد CENELEC HD 361 نیز بر اساس ولتاژ نامی به صورت H05V-U ونیز H07V-U نام گذاری می گردند .

خرید سیم مفتول
به هنگام خرید می بایستی مواردی را مد نظر قرار داد :

۱- هادی برتر در سیم های مفتولی از جنس مس باشد . در صورت استفاده از سیم مفتولی با هادی آلومینیومی باید توجه داشت که مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۳۰۸۴ استفاده از آلومینیوم به عنوان هادی در سیم های تک مفتولی از مقطع ۱۰ میلی متر مربع مجاز شناخته شده است .

۲- به هنگام خرید باید توجه داشت که وزن همواره نمی تواند به عنوان معیار کیفیت سیم مفتولی محسوب گردد.

۳- هنگام خرید علاوه بر قیمت بایستی به حسن سابقه تولید کننده و رعایت استانداردهای مربوطه در تولید توجه داشت .

ضخامت کابل های مفتولی به چه شکل است؟
کابل های نمره ۱۰ ضخامتی در حدود ۳ میلی متر دارند که بسته های آن ۵۰ کیلوگرم وزن دارند. برای کابل هایی با ضخامت ۲٫۵ میلی متر بسته های ۲۵ و ۵۰ کیلوگرمی موجود است که شامل کابل شماره ۱۲ می شود. سیم نمره ۱۴ نیز دارای ضخامت ۲ میلی متر است و نمره ۱۶ و ۱۸ نیز به ترتیب ۱٫۵ و ۱٫۲ میلی متر ضخامت دارد. لازم به ذکر است که سیم نمره ۱۸ برای رابیتس بندی بسیار مناسب است.

سیم شماره ۲۰ با ضخامت ۰٫۹ میلی متر پر مصرف ترین نمره سیم است که علاوه بر این که در عایق بندی از آن استفاده می شود مصارف دیگر چون گل آرایی در گل فروشی و عایق کاری موتورخانه ها را نیز شامل می شود. سیم نمره ۲۲ به سیم جارو سازی معروف است که ضخامت آن ۰٫۰۷ میلی متر است. این کابل از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که این سیم به صورت کلاف و یک سره است و ضخامت و یکنواختی آن بسیار حائز اهمیت است. کابل های نمره ۲۳ ، ۲۴ ، ۲۵ ، ۲۶ به ترتیب ۰٫۰۶ ، ۰٫۵۵ تا ۰٫۵۶ ، ۰٫۵ ، ۰٫۴۸ میلی متر است.

ویژگی های خوب کابل های مفتولی
اگر بخواهیم از ویژگی های این نوع کابل نام ببریم می توانیم به صاف بودن سطح ان اشاره کنیم که همین مورد در ادامه باعث بالا بودن عمر مفید ان می گردد تا جایی که در شرایط هوایی مناسب می تواند تا 70 سال کارایی داشته باشد. همچنین در مقابل ساییدگی و پیچیدگی و البته زنگ زدگی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. نکته بعدی که بسیار مهم هم هست، قیمت کابل مفتولی است که بسیار به صرفه و اقتصادی است که همین مورد بر افزایش کاربرد ان تاثیر گذاشته است.

در بازار این نوع کابل یک کابل جا افتاده است به طوری که شما در هر نقطه ای از کشور می توانید آن را تهیه نمایید.این محصول در صورتی که با گالوانیزه گرم تهیه شده باشد بسیار سازگار است و برای تمامی مناطق جغرافیایی و شرایط آب و هوایی مناسب است.

نام گذاری سیم مفتولی به چه شکل است؟
NYA نام سیم  مفتولی در روش کد گذاری سیم ها و کابل های برق با حداکثر ولتاژ ۷۵۰/۴۵۰ ولت، مطابق با استاندارد VDE می باشد.

بر اساس این روش کدگذاری N نشان دهنده نام گذاری بر اساس استاندارد VDE ،Y نشان دهنده این است که مواد عایقی به کار رفته در ساختمان سیم مفتولی از جنس پلیمر پی وی سی می باشد. البته سیم های مفتولی مطابق با الزامات مندرج در استاندارد CENELEC HD 361 نیز بر اساس ولتاژ نامی به صورت H05V-U ونیز H07V-U نام گذاری می گردند

قیمت سیم مفتول
سیم  مفتولی نیز همانند سایر محصولات سیم و کابل غیر قابل انعطاف تا سطح مقطع ۱۰ میلی متر مربع دارای هادی از جنس  فلز مس می باشد ، بر این اساس هرگونه افزایش قیمت داخلی و یا بین المللی این فلز تاثیر مستقیمی بر قیمت انواع سیم افشان دارد .

از سوی دیگر با توجه به اینکه همچون سایر محصولات سیم و کابل مشابه دارای عایق پلیمری  می باشد ، لذا نوسانات قیمت مواد اولیه پلیمری خصوصا” پی وی سی موجب تغییر در قیمت این محصول خواهد گردید  .

همچنین هرگونه  تغییردرهزینه های تولید همانند دستمزد نیروی های تولید ، هزینه انرژی مصرفی جهت تولید ، هزینه حمل و نقل و …. نیز در تعیین قیمت سیم  مفتولی  موثر خواهد بود  .

بهترین سیم  مفتول
بدون شک تولید کنندگان معتبر سیم و کابل که کیفیت محصولات خود را بر کمیت ترجیح می دهند صرفا” سیم مفتولی با هادی مسی را تولید و توصیه  می نمایند . از این روی بایستی گفت بهترین نوع سیم مفتولی ، سیم  مفتولی با هادی مسی می باشد .

سیم  مفتولی با هادی  آلومینیومی  می تواند در مقاطع ۱۰ و به بالا مورد استفاده قرار گیرد اما در این نع محصولات بایستی به سطح مقطع و تفاوت انتقال جریان هادی مسی و هادی آلومینیومی توجه کامل داشت .

سیم افشان و تفاوت با سیم مفتولی
سیم های افشان در قیاس با سیم مفتولی ( سیم خشک یا سیم نصب ثابت ) انعطاف پذیری بیشتری دارد ، بر همین اساس از سیم های افشان در داکت های زیر زمینی ، ماشین الات و تابلوهای فرمان که در آنها به انعطاف پذیری زیادی نیاز می باشد به کار می روند .

این انعطاف پذیری بیشتر باعث می شود تا سیم افشان جهت استفاده در مکان هایی که تحرک وجود دارد یا پیچش مکرر صورت م گیرد گزینه مناسب باشد .

مقاومت الکتریکی هادی در سیم افشان از سیم مفتولی بیشتر است . به عنوان مثال مقاومت الکتریکی هادی در سیم افشان با سطح مقطع 5/1 میلی متر مربع مقدار 3/13 اهم بر کیلومتر و در سیم مفتولی با همین مقطع مقدار 1/12 اهم بر کیلومتر می باشد . این تفاوت به دلیل وجود رشته های هادی با طول تاب ( پیچش ) مشخص در هادی سیم های افشان می باشد .

تفاوت در مقاومت الکتریکی هادی سیم افشان و سیم مفتولی  زیاد چشمگیر نیست اما ممکن است در موارد خاص یا متراژهای بالا تاثیر خود را بیشتر نمایان سازد .

انواع کابل خشک برق
کابل مفتولی سبک (NYM، 300/500 v)
کابل مفتولی زمینی (NYY، 600/1000 v)
کابل تک مفتولی مسی
کابل چند مفتولی مسی (نیمه افشان)
کابل چند مفتولی آلومینیومی زمینی (NAYY و NA2XY)
کابل با مقطع گرد
کابل با مقطع مثلثی (سکتور)

سایزهای کابل چند مفتولی یا نیمه افشان
اکنون سایزهای رایج کابل نیمه افشان مسی را به اطلاع شما می رسانیم :

کابل تک رشته یا تک سیمه : 16*1، 25*1، 35*1، 50*1، 70*1، 95*1، 120*1، 150*1، 185*1، 240*1 و 300*1
کابل دو رشته سبک و زمینی : 1.5*2، 2.5*2، 4*2، 6*2، 10*2 و 16*2
کابل سه رشته : 1.5*3، 2.5*3، 4*3، 6*3، 10*3 و 16*3
کابل سه و نیم رشته : 16+25*3، 16+35*3، 25+50*3، 35+70*3، 50+95*3، 70+120*3، 70+150*3، 95+185*3 و 120+240*3
کابل چهار رشته : 1.5*4، 2.5*4، 4*4، 6*4، 10*4 و 16*4
کابل پنج رشته : 1.5*5، 2.5*5، 4*5، 6*5، 10*5 و 16*5
نمایندگی فروش کابل همدان – نمایندگی فروش سیم کابل یزد – نمایندگی فروش کابل خراسان افشارنژاد– نمایندگی فروش کابل مشهد – نمایندگی فروش کابل سینا – نمایندگی فروش کابل مغان – نمایندگی فروش کابل سیمند – نمایندگی فروش کابل باختر – نمایندگی فروش کابل سیمیا – نمایندگی فروش کابل رسانا – نمایندگی فروش کابل ابهر – نمایندگی فروش کابل شاهین – نمایندگی فروش کابل مسین – نمایندگی فروش کابل بایکا – نمایندگی فروش کابل سیمکو – نمایندگی فروش کابل البرز – نمایندگی فروش سیم و کابل راد افشان – نمایندگی فروش کات کابل – نمایندگی فروش کابل کمان – نمایندگی فروش کابل افشان ایران

خرید و فروش کابل ابزار دقیق
فروش کابل ابزاردقیق زره دار
فروش کابل شبکه با قیمت ویژه
فروش ویژه کابل خودنگهدار آلومینیم
قیمت انواع کابل برق فشار قوی
قیمت کابل آلومینیومی
قیمت کابل -آلومینیومی فشار متوسط
قیمت کابل برق ۱۸۵
قیمت کابل برق ۳فاز
قیمت کابل برق فشارمتوسط
قیمت کابل خودنگهدار فشار متوسط
قیمت کابل فشار متوسط
قیمت کابل قدرت مفتولی
لیست قیمت انواع سیم و کابل
لیست قیمت انواع کابل قدرت
لیست قیمت کابل- آلومینیومی
لیست قیمت کابل قدرت افشان

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *